יוצאים מהתקיעות ומתקדמים במקום העבודה
דף הבית >> סיפורי מקרה >> יוצאים מהתקיעות ומתקדמים במקום העבודה
אלון (שם בדוי) הגיע אליי לסדרת מפגשי הנחיה עם תחושה של תקיעות במקום העבודה. אלון הרגיש שהוא איננו מוערך במקום העבודה שלו  ושהוא ממלא תפקיד שלא תואם את כישוריו. אלון הסתובב תקופה ארוכה בתחושה של חוסר שביעות רצון, ואפילו תסכול. הוא הלך כל יום לעבודה, ומילא את תפקידיו על הצד הטוב ביותר, אבל משהו היה חסר. הוא לא קם עם חיוך בבוקר.


התחלנו את סידרת הפגישות כפי שתמיד אנחנו מתחילים בהגדרת המטרה של אלון. מה בדיוק הוא רוצה להשיג מסדרת המפגשים האלה. "אני לא רוצה להיות מתוסכל" הוא אמר בהתחלה. "ומה אתה כן רוצה?". מסתבר שלרבים מאיתנו קל יותר לומר מה הם לא רוצים. ממה הם רוצים להימנע, והרבה יותר קשה להגדיר מה בדיוק הם רוצים. למה הם שואפים.  להגדרת המטרה יש חשיבות גדולה מאוד, ולכן אנחנו מקדישים לה זמן בתחילת סדרת הפגישות. זה כמו לוח מטרה שמציירים על הקיר. ברגע שיש מטרה ברורה ומוגדרת- ואנחנו יודעים לאן אנחנו צריכים להגיע, הרבה יותר קל לנו לכוון אליה את החצים ולפגוע.

לאחר עבודת מיקוד לא פשוטה, אלון הבין שהמפתח לשיפור ההרגשה שלו בעבודה טמון בשינוי תפקיד, בקידום. לכאורה- נשמע ברור ופשוט. אז מה בעצם מנע מאלון לפעול להתקדם בעבודה עד שהוא החליט לעשות שינוי?

 באמצעות הטכניקות של הNLP  התחלנו לעבוד כמו בלשים כדי להבין מה עצר בעדו עד עכשיו מלעשות את זה. מסתבר שאצל כל אחד מאתנו, שמאוד רוצה להשיג מטרה כלשהי בחייו, ולעשות שינוי יש משהו שעוצר, שחוסם. אנחנו מפחדים להפסיד משהו אם נעשה שינוי. בשפה של הNLP  קוראים לזה רווח משני. בדקנו מה הרווח המשני של אלון ומה עוצר אותו. גילינו שאלון חשש לעמוד מול הבוס שלו, להציג את הכישורים שלו ולבקש קידום. לא היה לו בטחון עצמי מספיק כדי ליזום את השיחה. מעבר לכך הוא גם הרוויח שקט ורוגע בכך שהוא לא נכנס לעימות, ונשאר בתפקיד שמשאיר לו זמן פנוי רב שאותו הוא מנצל לתחביביו ולמפגשים חברתיים.

ברגע שהמטרה היתה ברורה לנו, והבנו גם מה חסם את אלון, יכולנו להתחיל לעבוד. קודם כל עבדנו על חיזוק המשאבים של אלון. חיזקנו את הביטחון העצמי שלו, את האמונה שלו בעצמו וביכולותיו. המשכנו בטכניקה שקוראים לה שלוש העמדות- בטכניקה הזאת הוא הצליח לראשונה לראות איך נראים הדברים מהעיניים של הבוס שלו. הוא קיבל הרבה תובנות במפגש זה, ויישם אותן כבר למחרת בעבודה.

בטכניקה אחרת הלכנו אל העבר ומצאנו אירוע שמתקשר לפחד שלו לעמוד מול הבוס ולדרוש את מה שמגיע לו. לאחר שמצאנו את השורש לאותו פחד, עבדנו בעזרת הדמיון על "שינוי" האירוע - כך שאלון חווה אותו בדמיון מסתיים אחרת. מבחינת המוח שלנו- אין הבדל אם האירוע נחווה על ידינו בדמיון  או שהוא מציאותי. ברגע ש"תיקנו" את האירוע בדמיון של אלון, והוא חווה את האירוע ללא הפחד- זה שחרר אצלו חסם מאוד משמעותי. שחרור החסם איפשר לו להתקדם במהירות לעבר המטרה שלו.

במהלך הפגישות זיהינו שבכל פעם שאלון רק חושב על פגישה עם הממונה שלו כדי לבקש קידום, מייד מזדמזם לו בראש המשפט "אין סיכוי שהוא יתייחס לדברים שלך, אין סיכוי שהוא יקדם אותך". בשפה של הNLP  קוראים לזה "אמונה מגבילה". כמובן שגם ממנה אלון השתחרר, ובמקום האמונה המגבילה, הוא אימץ אמונה חדשה שהתאימה לו ועזרה לו להשיג את מטרתו: "זה מגיע לך! אתה ראוי לקידום!".

עוד  עבדנו על חיזוק מוטיבציה שהיתה חסרה לו כדי לעשות שינוי בעבודה, להניע את עצמו אל מחוץ לתקיעות.
רוב הפגישות שלנו הסתיימו בהרפיה של מספר דקות בדמיון מודרך. ההרפיה איפשרה לאלון רגיעה, התחברות לעצמו ולחוזקות שבו, וחידדה את התובנות שעלו במהלך הפגישה.

אלון יצא מסדרת הפגישות שלנו מחוזק, מאמין בעצמו וביכולות שלו. הוא השתחרר ממשקעי העבר שליוו אותו כל השנים, נפטר מהאמונה המגבילה שהתרוצצה לו בראש והרגיש מוכן ליזום את השיחה עם הממונה.
שלושה חודשים לאחר שסיימנו את סידרת הפגישות קיבל אלון קידום משמעותי ביותר בעבודה שלו!
אודות תימורה שפירא  |    מה זה NLP   |   מה זה דמיון מודרך   |   צור קשר   |     איך להשיג את המטרה  |  הצהרת נגישות | מפת אתר כל הזכויות שמורות לתימורה שפירא ©     
 
 
הקמת אתרים  הקמת אתרים • גיל דור • Webfocus